Hírek

Krisztusban Szeretett Testvéreim!

Advent első vasárnapjának a megünneplésével egy újabb liturgikus évet kezdtünk. Mi, hívő emberek az adventi előkészületi időben nemcsak Karácsonyra készülünk, hanem Jézus Krisztus második eljövetelére is.

Urunk világvégi második eljövetelének a várása megerősít és megszilárdít minket abban a meggyőződésünkben, hogy Isten közel van hozzánk, hogy nem vagyunk ennek a világnak a csavargói, mert a földi életünk után nem a semmibe távozunk, hanem az Istenhez érkezünk.

A mai áldással azt kértük Istentől, hogy a Szentlelkével gyújtson világosságot bennünk és az adventi időben ne csak a külsőségekkel foglalkozzunk, hanem az Istennel és az isteni dolgokkal. 

A többi három adventi gyertya meggyújtását is végezzük imádsággal és kérjük a belső ösztönzést ahhoz, hogy ezekben a napokban az örök célunkra összpontosítva megtisztuljunk a bűneinktől és minden önzésünktől, hogy Isten igéjéből táplálkozva, mindjobban készek legyünk arra, hogy másokkal békében éljünk, hogy a rohanó világunkban egy pillanatra megálljunk, elgondolkodjunk és közelebb kerüljünk azokhoz, akik értékesek számunkra és velük igazi szeretetközösségben legyünk.

Áldott adventet kívánok és imáimban Veletek maradok,

László János atya   

Related Articles

plebania.sk

A dunaszerdahelyi Nagyboldogasszony oltalma alatt álló Szent György-templom, a sikabonyi Mindenszentek-templom és a dunaszerdahelyi római katolikus Szent György-plébánia honlapja.

A plébánia elérhetőségét és a hivatalos órákat ide kattintva találja.