Hírek

Böjte Csaba atya ellátogat Dunaszerdahelyre

Nagy büszkeséggel jelentjük be, hogy az egyik legkiválóbb magyar emberrel indul az MCC Felvidék 2024-es rendezvénysorozata:

BÖJTE CSABA atyát láthatjuk vendégül Dunaszerdahelyen, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Semmiből a végtelen felé…

IDŐPONT: 2024. január 19. (péntek), 17:30

„A mai ember a szent jelenben él, távlati gondolkodás nem erőst van. Anyánk méhében foganunk, két sejtből lesz sok, megszületünk, megtanulunk járni, beszélni, olvasni. A katolikus anyaszentegyház azt tanítja, a célunk az, hogy a végén Istennel egy asztalhoz üljünk. Mennyire csodálatos dolog ez, gondoljunk csak bele, a semmiből a végtelen felé! Ez az ember élete. Egy nagy házi feladat, amit a Jóisten ad, csakhogy ő nem egy gonosz tanár, sosem adna olyan feladatot, amit ne tudnánk megoldani. Ezt mondom a hozzánk került gyermekeknek is, de ugyanez igaz közösségi szinten is.”

A ferences rendi szerzetes gyermekmentő tevékenységével egy nemzet elismerését vívta ki az elmúlt évtizedekben, hiszen Déváról indult programja előbb mozgalommá, majd fogalommá nőte ki magát a Kárpát-medencében. Csaba atya gondolatai, mély hitéből fakadó tanácsai töredezett, zilált világunkban nem is lehetnének aktuálisabbak! Épp ezért óriási megtiszteltetés, hogy a dunaszerdahelyi közönség számára a Mathias Corvinus Collegium teheti ezeket elérhetővé és átélhetővé.

Az előadás ingyenes, de a nagy érdeklődésre való tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehet: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/bojte-csaba-semmibol-a-vegtelen-fele

Related Articles

plebania.sk

A dunaszerdahelyi Nagyboldogasszony oltalma alatt álló Szent György-templom, a sikabonyi Mindenszentek-templom és a dunaszerdahelyi római katolikus Szent György-plébánia honlapja.

A plébánia elérhetőségét és a hivatalos órákat ide kattintva találja.